Nyheder

Crowdfunding igennem Lendino

Brænder du for at få dine penge ud og arbejde og bare ikke ved hvor du skal starte?
Dagens indlæg går til en af de steder, hvor jeg ville ønske jeg kunne have startet min tidlige investering.

Jeg har ikke altid elsket at investere, mere på baggrund af, at jeg kommer fra en familie, hvor det aldrig har været på og samme tid at penge skal spares og lægges til side.
Mere basalt kunne det ikke være, men som årene gik, så gik det op for mig, at der aldrig var noget mål med hvad pengene skulle gå til – det blev sjovt nok aldrig nævnt, hvilket jeg idag ville ønske jeg havde vidst, for jeg er kommet så langt, at pludselig havde jeg bolig og bil, som der skulle tages hånd om, og der røg den surt tjente opsparing til noget, som ikke kunne generere noget igen til mig, men derimod kun stille en kort varig følelse af, at nu var der noget, som var “mit”.. Men hvorfor? Vi snakker hele tiden om, at bil, børn og bolig bare er noget som er vigtigt at have råd til, men hvad skulle der så blive af mig? Jo, jeg skal blot arbejde videre og betale de ekstra regninger der nu er lagt på mine skuldre, for fra barns ben var det “vigtigt”, at have disse ting, for at opnå en lille “succes”.
Det har ALDRIG været en succeskriteri for mig, og kommer aldrig til at være det.

En af mine første “investering”, var at købe varer billigt hjem fra DBA.dk og diverse auktionssider, for at sælge dem dyrere.
I længe arbejdet jeg med denne strategi, og valgte hver gang jeg havde 5-8000kr. i overskud, at kaste dem videre i investering på aktiemarkedet, for derefter at få lidt sjov ud af mine tjente midler, og samme tid for at skulle holde mig fra at shoppe dem alle op 🙂 🙂 – det skulle vise sig at være en af mine bedre investeringer.
Mange jeg møder idag, og som spørg til mine investering og hvor meget jeg investere pr. post, vælter nærmest bagover, og bryder for det meste altid ud med, at det har de ikke råd til. Men hvordan får man råd, hvis man virkelig inderligt har lyst? Min strategi skal ikke lyde som den nemmeste, men en hvis fordel er at kigge ind af, og se hvor midlerne så kan findes.
Du kan starte med at sælge ud af dine ejendele, som sikkert står på loftet og samler støv.

Nå, et lille sidespring.. Men jeg ved med sikkerhed, at de første der springer fra, er for det meste dem, som længere nede finder ud af, at der skal penge op af lommen, for at investere i andre. 🙂
Lendino gik officielt online i 2014, hvor jeg tilbage i 2015 ren tilfældig faldt over dem, efter jeg søgte efter alternative investeringer på google, da jeg var gået død i aktiemarkedet, som stod meget stille.
Efter at have prøvet deres platform af over et par måneder, så valgte jeg, at trække 40% af mine andre investeringer over på deres platform, hvilket gav mig en super start og mulighed for at kunne være med på samtlige nye lån over de kommende par måneder.
For mange kan det være svært, at skulle smide en masse midler ind, så det handler om, at have tålmodighed med sine investeringer.
Det tog mig også lang tid, da jeg startede i tidernes morgen, og ventetiden kan være svær, når man er ret ny, så det handler om at smide det over, som ikke kommer til at få nogen betydning de næste par måneder :-).

Lendino er en brugervenlig platform for begyndere, hvilket jeg ser som en stor fordel for begge parter.
Du kan allerede fra første dag ligge din første investering, efter du har sendt dine dokumenter og ID afsted til dem.
Med en hurtig overførelse med mobilepay, så er du igang på få minutter. Det er ligeledes muligt med bankoverførelse.
Din investering starter fra 1000kr.
De arbejder dog på muligheder for, at dette skal ændre sig til et mindre beløb, men for mit vedkommende, så syntes jeg det giver mening at sætte en høj grænse, så et lån for det første hurtigere kan opnå det ønskede lånebeløb. Eftersom platformen er ved at have nogen år på bagen, så er der en del midler på nuværende tidspunkt, som gør, at de fleste lån på under 300.000 DKK bliver finansieret på ganske få minutter og mange gange få sekunder :-).
For at være med på disse lån, så er det bedst at sætte en “agent” op på din bruger, hvor du selv vælger hvilke lån du ønsker at indgå i, og derved sætte en automatisk investering, så snart et nyt lån kommer på platformen.

Der er fordele og ulemper ved enhver platform, og det kommer man desværre ikke udenom.
Jeg taler kun af egen erfaring, og vil naturligvis til enhver tid fremhæve de fordele, der kunne være, for at dække så mange ulemper ind, som muligt, så jeg har allerede i denne stund informeret Lendino om, hvilke områder jeg vil anbefale, at der bliver rette op og forbedret på.

Fordele:
– Du er hurtig igang, så snart du har oplyst alle dine brugerdetaljer
– Autoinvestering. Giver dig frihed til at kunne passe andre arbejdsopgaver, samme tid med du stadig er en aktiv investorer.
– Du har mulighed for at se og være i kontakt med andre långiver og samme tid kommunikere med låntager.

Ulemper:
– Lån får ikke nogen ligge-dage på platformen, til at vi som långiver kan stille kritiske spørgsmål til låntager.
– Mindste investering ligger for høj for nye långiver.
– Det er ikke muligt at sælge låneandele til andre.
– Så snart du har sendt din investering, så er det ikke muligt at annullere. Dette vil specielt være værdsat, i tilfælde af der før tid er mistanke om misligholdelse af lånet.
– Låntager er ikke tvunget til at svare – kun anbefalet af Lendino.
– Mere information omkring nødlidende lån.

Min første investering

Efter en god lang weekend, så valgte jeg igår at lade computeren være slukket, så jeg kunne nyde et par timer på sofaen – ikke noget jeg er særlig god til, så af de 2-3 gange det sker for mig om året, så var det tiltrængt igår 😉

Dagens indlæg bliver en kort en af slagsen, men også meget direkte.
Ud af en søskendeflok på 4, og et par forældre, som har knoklet røven ud af buksen for deres arbejde, så kommer mit indlæg idag til at handle om, at ud af søskendeflokken, så er jeg nok den, som har været mønsterbryder, eftersom jeg har lært, at se på mine forældre bruge oceaner af tid på at få dagene til at hænge sammen, hvilket de uden tvivl har klaret aldeles godt, med et par livlig børn. 🙂
Hvad angår mønsterbryder, så valgte jeg i 2009 at stifte bekendtskab med aktiemarked, hvilket jeg altid er blevet opdraget med, at det er en gråzone – ikke noget vi i min familie har snakket meget om, men det var et område, som hellere ikke har været et oplagt taleemne.
Ingen i min familie havde interesse i aktier og regnskaber, hvilket jeg selv begyndte at finde interessant, da jeg igennem flere år havde købt meget igennem DBA.dk, QXL.dk og Gratis-ting.dk, for derefter at sælge videre med god gevinst.
Med penge lagt tilside, så gave det mig lysten til at se, om jeg kunne formere dem, måske ved at lave ganske få handler.
Da jeg fyldte 18år, så valgte jeg at give mig selv et CVR i fødselsdagsgave, og kort tid efter begyndte jeg at arbejde med aktiemarkedet.
Jeg var på det tidspunkt i en bank, som ikke havde depot, hvor det var muligt at handle, så jeg måtte springe over i Skjern Bank og foretage handler, og allerede her fik jeg god lærepenge fra start.
For at komme ind hos dem, så skulle jeg enten flytte alle mine aktiver over hos dem, eller købe minimum 5 af deres aktier, til en værdi af 90kr/stk.
Jeg valgte sidstnævnte, og tænkte jeg godt kunne købe en fin lille position – og her var jeg så igang med at handle mig ind i små danske virksomheder, og kort tid efter, så skulle mit køb af deres SB aktier vise sig at være en lærerig oplevelse, på det der virkede som sekunder, så faldt aktien helt ned til 20kr., hvilket fik mig til at indse, at jeg allerede nu var inde, og kunne ligeså godt fortsætte, i min tanke om, at jeg ikke var kommet for at tabe, men vinde – på den korte eller lange bane.

Igennem flere år, sad jeg og handlede og dagligt fulgte jeg med på aktiemarkedet, og gerne igennem børsens avis, som min tidligere direktør abonnerede på, sjovt nok han ikke selv læste eller interesserede sig for aktier, så sørgede han for at kaste den over på mit bord hver pause.
Det blev et helt nyt univers for mig, og det vilde af det, syntes jeg selv, var at jeg med et hurtig blik igennem avisen kunne huske samtlige lukkekurser, hvilket skulle vise sig at give mig held med senere hen, hvor jeg skulle tage hurtig aktion på nogle aktier, som fik betydning senere.

Efter en del år på aktiemarkedet, med store tab og gevinster, så begyndte markedet i 2013/14 at blive rolig, og med mange år, hvor snakken kun havde været på krise, så blev jeg ret ør i hovedet, og syntes, at nu trængte jeg til nyt.
Jeg søgte nettet igennem, for at finde alternativer, og med flere ihærdige forsøg på at komme ind på boligmarkedet, dog uden held, så kom jeg efter tid igennem en længere google søgning, hvor jeg på side 11 fandt crowdfunding, som var på vej til at indtage det danske markedet, efter stor succes i USA.
Det blev efterfølgende et nyt og større markedet i Danmark, som på ganske kort tid præsenterede Lendino og Flexfunding, som nogen spillere, der indtil dags dato har vist sig, at være nogen der er kommet for at blive.

Aktiemarkedet er idag stadig en aktiv del af min økonomi.
Efter nogen ændringer i mine strategier, så har jeg lagt interesse i flere udenlandske aktier og købt større positioner, og valgt at fylde “ETF” og “monthly dividend stock” i kurven, for at ligge min tid mere på der hvor jeg ser jeg kan lave en forskel for andre virksomheder, som i crowdfunding.

Hvis du selv går med tanken om at investere i aktier, så vil jeg gerne give et par gode råd med på vejen, da lærepenge kan blive en dyr fornøjelse.
Jeg selv har en del damp i røven, så jeg kan hurtig falde over en spændende aktie, og føle, at her må jeg bare være med, men jeg er nødt til at bremse mig selv, og se på hvad virksomhedens hovedsagelig aktivitet er, og om der tjenes penge, før jeg giver mig videre.

1. Start med at se hvad du har af midler, og hvor meget kan du investere om måneden.
Herunder en god idé at starte med at ligge fra eller sælge ud af dine ting, hvis du gerne vil hurtig fra start (aldrig, som i ALDRIG lån penge, til at investere for – jeg gjorde det selv engang og tabte big time på det – heldigvis fik jeg indenfor få måneder hentet pengene 3x hjem igen, og tog læringen med mig :-))
Invester derfor ikke mere, end hvad du kan tåle at tabe.

2. Prøv dig ad med de gratis muligheder nettet har, hvor du med fiktive penge sidder og køber dig ind i den reelle aktie/kurs.

3. Lær at læs virksomheder. Der er mange måder at gøre det på.
Er du en kort- eller langsigtet person, så gå i dybden med virksomheden tal, se på deres konkurrenter og hvilke faldgruber der kan komme for at båden vender.
Andre aktiehandler ser på grafer, og har lært at spore ups and downs på mange firmaer, hvor de følger nogle såkaldte trends, dette er mest sving/daytraders, som kigger på dette.
Køb eventuelt bøger eller følg seminarer, hvor flere kendte personer byder dig tæt på deres strategier.

4. Husk at sæt dig nogen mål for hvor langt du vil gå med en aktie. Mange er tilbøjelig til at beholde en aktie, hvis den bliver ved med at stige, og bliver ved med at tro på at den skal stige, men alle får et knæk på et tidspunkt, så hvor lang tid kan du vente?
Ligeledes gælder det samme omvendt, hvor mange ser deres aktie falde, og de håber på at den skal vende, men bliver ved med at falde. Ha’ altid en position klar.

5. Lad være med at følge flokken.
Jeg er selv medlem af mange grupper på nettet, men har så småt skåret grundigt ned for dem, da vandene er delt og langt over 85% er ren følelse i maven og ingen hardcore facts.
Du skal derfor selv tage stilling, og læse op på de virksomheder, som du ser potentiale i.

Håber du finder mod til at prøve markedet af 🙂

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at smide en kommentar nedenfor.

30 år – og stadig kørende

For 4 uger siden rundede jeg de 30, og med en tanke om, at det skulle have været en vild fest, så endte det med en kærestetur til Amsterdam.
Dagen startede som hvilken som helst anden morgen, og sluttede også ganske tidligt, eftersom kæresten endte med at ligge sig syg på selve dagen.

Så dagen blev ikke som de andre fødselsdagfester 18, 20 og 25, hvor den bare har fået fuld gas med venner og veninder, som klart har været dage at se tilbage på, så bliver de 30 nok ikke særlige mindeværdig.
Dog, skal én ting nævnes – og det er, at jeg for år tilbage har læst om andre, der satte sig delmål, specielt for når de fyldte 30.
Et ganske fint tal, at sætte sig et mål, når man nu er “halvvejs” igennem livet, og skal til at se lidt anderledes på livet, på den anden side.
Jeg har flere mål skrevet på min “hemmelige liste”, hvor jeg skal indrømme, at dem jeg havde sat mig for, før jeg fyldte 30, ganske vist ikke er nået i mål med..
Det har uden tvivl været store mål, men samme tid også mål der er blevet lagt lidt for sent i min sene tyvere.

For det er sagt, så er det min klare overbevisning og anbefaling til netop dig, at du allerede i en tidlig alder sætter dig nogen målsætninger, som du gerne vil nå. Måske før du fylder 30?
For mig har det været en sjov proces og har gjort, at jeg har speedet op på flere fronter, for at nå de fleste målsætninger.
Grunden til det, er nok, at når mange når den alder, så syntes jeg at ane, at mange forsvinder lidt fra overfladen, og gemmer deres karakter, for mange ting ændre sig på den anden side af de 30.
Mange går med tanken om, at livet pludselig er gået stærkt og det de gerne ville have gjort, det har de ikke nået, og så dør det lidt ud derefter.
MEN, det behøver det jo ikke? For mig selv, personligt, så har jeg allerede sat mig nye og større mål, hvor jeg bare sigter kort, såsom 2-5 år frem i tiden.
Jeg skal nok nå dertil, med endnu stærkere vilje og stadig masser af blod på tanden til at skulle lykkes med noget, noget som betyder en del for mig og min identitet.
Bliv ved med at udfordre mig selv, give mig mere styrke og skabe mere grund i den karakter, som jeg har arbejdet på i så mange år, på at forbedre, netop ved at arbejde indad.

I et brev fra mine kollegaer, så blev det flot beskrevet, hvad syn de havde på mig, og det gav mig et sus og en lykkefølelse, netop fordi, at det var spot on og gav samme tid det billede af mig, som jeg selv ser og har brugt lang tid på at skabe.
Det kan lyde paradoksalt, at skulle nævne sig selv som en karakter, men prøv engang at se på dig selv og på andre omkring dig.
Dem du elsker at bruge tid med, er netop nogen som gør en indflydelse på dig, om det er godt eller ondt, så er der altid noget i dem, som du bliver tiltrukket af, for ellers brugte du ikke alle de timer i deres selskab.

Tag action og brug ikke din alder, som en undskyldning for ikke at gøre det.
Bliv inspireret, og inspirere andre.

Om manden bag

Hej, Jeg er Andi. Mit borgerlige navn er Andi Christensen Høj.
Jeg bor i København sammen med min kæreste.
Jeg har et hav af interesser som jeg elsker at fordybe mig i, heriblandt er den største uden tvivl investering og økonomi.
Med en del år som selvstændig, ved siden af et deltid/fuldtidsarbejde, så har jeg lagt dyb interesse i at få mine penge til at arbejde for mig, og samme tid hjælpe andre med at starte virksomhed eller ordrefinansiering.
Det har givet mig rigtig meget læring og forståelse for, hvor vigtigt det er, at bibeholde en sund økonomi både privat og virksomhedsmæssigt.
Samme tid har det også givet mig større muligheder for at kunne gøre mere, end hvad mine forældre har haft mulighed for at give mig og mine søskende.
For det ikke skal lyde forkert, så har jeg ikke forlangt, at skulle have alt hvad jeg har peget på, men derimod vokset op med beskeden, at jeg må tjene mine egne penge, hvis der er noget jeg gerne vil have.

Jeg tror på, at det har været med til at udvide min horisont, muligheder og måden at tænke på.
Fra mine yngre dage at købe ting online på dba.dk/gratis-ting.dk/qxl.dk og sælge dem videre, til idag at have fast arbejde, selvstændig og have en indkomst fra 22 forskellige steder, så har det åbnet muligheder, som jeg ikke har kunne gøre før, hvis jeg havde valgt et 7-16 job.

Min tanke med bloggen, er at inspirere dig, til at se længere end din næsetip.
Se mulighederne, istedet for at lade dig begrænse, og følge flertallet med normen, at “det kan ikke lade sig gøre” og “det har jeg ikke tid til”.
Vi er så indrangeret i at vores tryghed er fast arbejde og sofaen i hjemmet, men samme tid piner vi også os selv og vores partner ved at følge det ene program efter det andet i fjernsynet, hvor vi kan følge andre rejse rundt i verden, netop fordi de vælger at tage styringen over deres liv.
Hver gang hører jeg en negativ holdning om at det kan ikke lade sig gøre at rejse verden rundt, uden et fast arbejde. Hvor kommer den tanke fra???
Jeg kender flere, som har sparet op i flere år, og været nærige med ikke at bruge deres surt tjente penge på ting, som enten har fået plads i vindueskarmen eller i en kasse i kælderen, eller dyre middage og sindssyge byture, hvor flaskerne var fyldte og pungen tømt indenfor få timer.
Dem som siger, at de kun må arbejde 8 timer om dagen for deres arbejdsgiver og de derfor kun har det at leve for. Har du tænkt over at du har 8-9 vågne timer efter arbejde, hvor du har friheden og muligheden for at gøre noget for dig selv? De timer udnytter jeg til fulde, og det er selvom jeg ikke har børn, så ved jeg, at selvom jeg havde børn, så skulle jeg nok finde tiden til begge dele, om det så var 2 timer på mit eget, så vil det stadig være det hele værd.

Er du frisk på at ændre dine holdninger, og komme tættere på en frihed, hvor du kan være mere sammen med dine nærmeste? Så følg med på siden her 🙂

Gennem de næste par måneder vil jeg gennemgå samtlige af mine investeringer og hjælpe dig på vej, til at starte roligt ud selv.
Her får du chancen for at komme over de fejl, som jeg har lavet, og derfor vil jeg rådgive på bedst mulig vis 🙂

Dette er en

test tesdt

Crowdfunding

Sidder du med tanken om, at det kunne være skønt med en ekstra indkomst. Idéen om at få dine penge til at vokse, ved at få dem til at arbejde for dig, selv når du har fri? Så er crowdlending en mulighed for dig.
Lendino er platformen jeg vil rette sigte mod i dette indlæg, så du kan blive bedre dækket ind, og køreklar til måske allerede at starte din første investering her – allerede idag.
Continue reading “Crowdfunding”

Dine brugte ting er guld værd

Nedenfor ser du en specifik guide og forståelse for, at det sagtens kan betale sig at rydde ud i garagen, loftet og kælderen, for at finde noget, som ikke har værdi for dig længere, men som sagtens kan få værdi for andre. Continue reading “Dine brugte ting er guld værd”

INVESTÉR I DINE 20’ERE

Jeg kan sige det, igen og igen.. Kom i gang! Continue reading “INVESTÉR I DINE 20’ERE”

Sommerens outfit 2018

Med det danske sommervejr, så er det ikke badeshorts og kortærmet tshirts jeg går efter i dette indlæg, men nærmere et blik på et outfit, som kan gå, uden at blive for varmt eller koldt.

Er du til den casusal og slim stil, så er dette udvalg et godt supplement til kufferten.
Om du skal til forretningsmøde, middag med familien, eller bare et par drinks med drengene, så vil du med dette outfit uden tvivl se dig i førersædet til at være klædt godt på og føle dig tilpas hele dagen.

linkandiparkteeshoppen

1. Sneakers fra TeeShoppen.dk i lækker passform. Kan også fås i sort og hvid. Kom direkte til skoene her. Casual Sneaker – Oliven/Sort

2. Hvid skjorte fra ANDIPARK.com er i slim fit (ikke overdrevet slim fit) – er du lidt bred over skulderen, så anbefales en størrelse større end hvad du normalt bruger. Direkte link til skjorten. Hvid langærmet skjorte – Slim fit

3. Light jeans fra TeeShoppen.dk, er i lækker fit, og anbefales at du køber den størrelse du plejer at bruge. Direkte til bukserne Ben NW slim jeans – Medium Blue

4. De lækre Kayser bukser skaber et lækkert “business look”, og samme tid føles de godt hele dagen. Gå direkte til varen her Kayser casual pant – Navy

Outfittet kan købes på nedenstående links.

Har du lyst til at starte din egen blog?

Har du længe gerne ville starte din egen blog, fortælle lidt om dig selv, inspirere andre og være åben for hele verden?
Muligheden ligger få klik væk, og på mindre end 10 minutter kan du være igang med dit første indlæg.

For små 10 år siden startede jeg selv min første blog, som handlede mest omkring events jeg tog til med tidligere eSport hold, hvor film og billeder fyldte en del i mine indlæg.
Det blev dog hurtigt overtaget af for meget arbejde, og derfor lukkede jeg ned for det efter næsten 3 år.
I 2016 startede jeg så op igen, med fornyet energi og med mere fokus på at kunne inspirere og dele nyt med andre, da jeg håber at kunne give en del energi og erfaring videre til mine læsere.

For dig som nystartet, så er det vigtigt, at du inden start, sætter dig ned og notere din tanker for hvad din blog netop skal indholde, for at hente et publikum, som føler de kan få noget ud af det du netop har at dele.
Jeg har nedenfor lavet lidt punkter, som jeg syntes du skal have med i dine overvejelser til at komme hurtigere igang.

1. Hvad vil du skrive om? Dit liv, personlige holdninger, hobby, kunst, etc.
2. Hvor ofte vil du skrive indlæg? Dagligt, 2 gange i ugen, 1 gang i måneden, 5 gange om året?
3. Hvem skal din målgruppe være og hvordan vil du nå ud til dem? Igennem facebook gruppe, flyers, mund-til-mund, en lukket kreds kun for venner og veninder
4. Har du nogen venner/veninder, som selv skriver indlæg, som du kan sparre med?

Når du endelig skal igang, så er der flere steder at starte en blog.
Om du ønsker en gratis, en med 30 dages prøvetid eller blot vil igang med en fra start, som er helt og holdent din egen, det er op til dig.
Klart anbefaler jeg, at hvis du føler dig usikker, så benyt dig af WordPress 30 day trail, som kan være sjov at arbejde med og komme ind i forståelsen af hele det, at arbejde med blog.

Ud fra dette indlæg, så vil jeg tage dig igennem min del, hvor du fra start køber dit eget domæne og host.

1. Jeg hoster igennem UNO EURO, som er en af de mest benyttet, og samme tid et sted med god service og fin pris.
Al afhængig hvor meget plads du skal bruge, så kan du altid op- eller nedgradere dit valgte produkt senere hen.

2. Du kan efter køb af produktet vælge at køre WordPress, som er det bedste redskab til dags dato at bruge for nye og rutineret bloggere.

3. Igennem WordPress, så kan du vælge et af deres gratis templates, eller gå på google og søge efter sider, hvor du enten kan finde et unikt design, som kun du har, selvfølgelig med en pris, eller finde nogen af tidens trends, som kan passe ind i det du gerne vil skrive om.
Er du i tvivl her, så vær velkommen til at send en besked 🙂

4. Du er nu godt igennem, til at du allerede kan skrive dit første indlæg og indsætte lidt billeder, som gør siden mere livlig og skaber interesse for dine potentielle læsere.

Har du en inderlig lyst til at blive en ørn til WordPress allerede fra start, så køb dig til e-bogen Bliv expert i WordPress