Uncategorized

Min første investering

Efter en god lang weekend, så valgte jeg igår at lade computeren være slukket, så jeg kunne nyde et par timer på sofaen – ikke noget jeg er særlig god til, så af de 2-3 gange det sker for mig om året, så var det tiltrængt igår 😉

Dagens indlæg bliver en kort en af slagsen, men også meget direkte.
Ud af en søskendeflok på 4, og et par forældre, som har knoklet røven ud af buksen for deres arbejde, så kommer mit indlæg idag til at handle om, at ud af søskendeflokken, så er jeg nok den, som har været mønsterbryder, eftersom jeg har lært, at se på mine forældre bruge oceaner af tid på at få dagene til at hænge sammen, hvilket de uden tvivl har klaret aldeles godt, med et par livlig børn. 🙂
Hvad angår mønsterbryder, så valgte jeg i 2009 at stifte bekendtskab med aktiemarked, hvilket jeg altid er blevet opdraget med, at det er en gråzone – ikke noget vi i min familie har snakket meget om, men det var et område, som hellere ikke har været et oplagt taleemne.
Ingen i min familie havde interesse i aktier og regnskaber, hvilket jeg selv begyndte at finde interessant, da jeg igennem flere år havde købt meget igennem DBA.dk, QXL.dk og Gratis-ting.dk, for derefter at sælge videre med god gevinst.
Med penge lagt tilside, så gave det mig lysten til at se, om jeg kunne formere dem, måske ved at lave ganske få handler.
Da jeg fyldte 18år, så valgte jeg at give mig selv et CVR i fødselsdagsgave, og kort tid efter begyndte jeg at arbejde med aktiemarkedet.
Jeg var på det tidspunkt i en bank, som ikke havde depot, hvor det var muligt at handle, så jeg måtte springe over i Skjern Bank og foretage handler, og allerede her fik jeg god lærepenge fra start.
For at komme ind hos dem, så skulle jeg enten flytte alle mine aktiver over hos dem, eller købe minimum 5 af deres aktier, til en værdi af 90kr/stk.
Jeg valgte sidstnævnte, og tænkte jeg godt kunne købe en fin lille position – og her var jeg så igang med at handle mig ind i små danske virksomheder, og kort tid efter, så skulle mit køb af deres SB aktier vise sig at være en lærerig oplevelse, på det der virkede som sekunder, så faldt aktien helt ned til 20kr., hvilket fik mig til at indse, at jeg allerede nu var inde, og kunne ligeså godt fortsætte, i min tanke om, at jeg ikke var kommet for at tabe, men vinde – på den korte eller lange bane.

Igennem flere år, sad jeg og handlede og dagligt fulgte jeg med på aktiemarkedet, og gerne igennem børsens avis, som min tidligere direktør abonnerede på, sjovt nok han ikke selv læste eller interesserede sig for aktier, så sørgede han for at kaste den over på mit bord hver pause.
Det blev et helt nyt univers for mig, og det vilde af det, syntes jeg selv, var at jeg med et hurtig blik igennem avisen kunne huske samtlige lukkekurser, hvilket skulle vise sig at give mig held med senere hen, hvor jeg skulle tage hurtig aktion på nogle aktier, som fik betydning senere.

Efter en del år på aktiemarkedet, med store tab og gevinster, så begyndte markedet i 2013/14 at blive rolig, og med mange år, hvor snakken kun havde været på krise, så blev jeg ret ør i hovedet, og syntes, at nu trængte jeg til nyt.
Jeg søgte nettet igennem, for at finde alternativer, og med flere ihærdige forsøg på at komme ind på boligmarkedet, dog uden held, så kom jeg efter tid igennem en længere google søgning, hvor jeg på side 11 fandt crowdfunding, som var på vej til at indtage det danske markedet, efter stor succes i USA.
Det blev efterfølgende et nyt og større markedet i Danmark, som på ganske kort tid præsenterede Lendino og Flexfunding, som nogen spillere, der indtil dags dato har vist sig, at være nogen der er kommet for at blive.

Aktiemarkedet er idag stadig en aktiv del af min økonomi.
Efter nogen ændringer i mine strategier, så har jeg lagt interesse i flere udenlandske aktier og købt større positioner, og valgt at fylde “ETF” og “monthly dividend stock” i kurven, for at ligge min tid mere på der hvor jeg ser jeg kan lave en forskel for andre virksomheder, som i crowdfunding.

Hvis du selv går med tanken om at investere i aktier, så vil jeg gerne give et par gode råd med på vejen, da lærepenge kan blive en dyr fornøjelse.
Jeg selv har en del damp i røven, så jeg kan hurtig falde over en spændende aktie, og føle, at her må jeg bare være med, men jeg er nødt til at bremse mig selv, og se på hvad virksomhedens hovedsagelig aktivitet er, og om der tjenes penge, før jeg giver mig videre.

1. Start med at se hvad du har af midler, og hvor meget kan du investere om måneden.
Herunder en god idé at starte med at ligge fra eller sælge ud af dine ting, hvis du gerne vil hurtig fra start (aldrig, som i ALDRIG lån penge, til at investere for – jeg gjorde det selv engang og tabte big time på det – heldigvis fik jeg indenfor få måneder hentet pengene 3x hjem igen, og tog læringen med mig :-))
Invester derfor ikke mere, end hvad du kan tåle at tabe.

2. Prøv dig ad med de gratis muligheder nettet har, hvor du med fiktive penge sidder og køber dig ind i den reelle aktie/kurs.

3. Lær at læs virksomheder. Der er mange måder at gøre det på.
Er du en kort- eller langsigtet person, så gå i dybden med virksomheden tal, se på deres konkurrenter og hvilke faldgruber der kan komme for at båden vender.
Andre aktiehandler ser på grafer, og har lært at spore ups and downs på mange firmaer, hvor de følger nogle såkaldte trends, dette er mest sving/daytraders, som kigger på dette.
Køb eventuelt bøger eller følg seminarer, hvor flere kendte personer byder dig tæt på deres strategier.

4. Husk at sæt dig nogen mål for hvor langt du vil gå med en aktie. Mange er tilbøjelig til at beholde en aktie, hvis den bliver ved med at stige, og bliver ved med at tro på at den skal stige, men alle får et knæk på et tidspunkt, så hvor lang tid kan du vente?
Ligeledes gælder det samme omvendt, hvor mange ser deres aktie falde, og de håber på at den skal vende, men bliver ved med at falde. Ha’ altid en position klar.

5. Lad være med at følge flokken.
Jeg er selv medlem af mange grupper på nettet, men har så småt skåret grundigt ned for dem, da vandene er delt og langt over 85% er ren følelse i maven og ingen hardcore facts.
Du skal derfor selv tage stilling, og læse op på de virksomheder, som du ser potentiale i.

Håber du finder mod til at prøve markedet af 🙂

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at smide en kommentar nedenfor.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *