Uncategorized

INVESTÉR I DINE 20’ERE

Jeg kan sige det, igen og igen.. Kom i gang!

Vi alle råber højt om, at vi skal spare, og samme tid for at holde hjulene i gang, så skal vi også sørge for at holde forbruget oppe.
Jeg anbefaler klart, at man tager action i sit liv og tager styringen, i stedet for at optage lån eller “tro”, at banken sørger for at holde styr på økonomien.
Uanset hvad, så vil andre, end dig selv, lave en forretning ud af dig – derfor, skab et rum i dit liv, såsom en konto, hvor du ikke hver måned smider 500kr. over på, men i stedet smider disse midler i passiv eller selv laver aktiv investering.
Læs nedenfor, hvad fx NORD har valgt at dele. (Venligt udlånt hos NORD.dk)

Tiden efter, at du er færdig med din uddannelse er ofte meget travl. Karriere, familie, venner, ny virksomhed etc. I denne tid kan mange have problemer med at finde pengene til at investere. Men som det skal vise sig i dette indlæg er 20’erne meget vigtige for din fremtidige opsparing.

Konklusioner:

– Start tidligt med din opsparing. Forskellen er til at føle på den lange bane.
– Investér klogt og spar tiden det kræver, selv at udvælge aktier.

Udnyt årene

Du har sikkert hørt det før, men du får den lige igen: Tiden er din bedste ven når det kommer til investering. Effekten af renters rente hjælper din formue markant mere på sigt, jo tidligere du starter.

Eksempelvis vil du ved en årlig investering på 12.000 kr., fra du er 25 år til 65 år, opnå 1.857.144 kr. i formue (antager årligt afkast på 6 %).
Starter du 10 år senere og igen sætter 12.000 kr. til side om året, fra du er 35 år til 65 år, vil du med samme antagelse kun opnå 948.698 kr. Det betyder, at du kun opnår 51 % af hvad du kunne, bare du havde startet 10 år tidligere.


Opspar mere

Det kan virke absurd at skulle tilsidesætte 20 % af din indkomst til en regnvejrsdag om 40 år. Men det giver mening. Hvis du sparer nu, alt i mens du ikke har i nærheden af de omkostninger som du har når du bliver ældre og får familie, hus etc. så er du i høj grad forberedt og på forkant med tingene. Hvis du sætter bare lidt mere til side i dag, kan du sætte lidt mindre til siden i fremtiden, hvis nødvendigt.

Et nemt træk kan blandt andet være at vælge en pension hvor dit indskud automatisk stiger årligt.

Vær aggressiv

Jo yngre du er, jo mere risiko bør du tage. Årsagen hertil er, at et tab i dag eller i morgen ikke har indflydelse på lang sigt. Jo ældre du bliver, jo mindre risiko bør der tages. Dette sker gennem en ændring i din aktivallokering hvor en større del vil placeres i obligationer fremfor eksempelvis aktier.
Hvis du starter tidligt (allerede i dine 20’ere) har du en meget lang tidshorisont og kan derfor tillade dig at tage den høje risiko.

Spar tid og investér klogt

Spar tid ved at undgå selv at sidde og udvælge enkelte aktier. Her vil der ikke være nok diversifikation og risikoen vil være højere end den burde være. Vælg i stedet en løsning der er veldiversificeret, men stadig med tilpas høj risiko. Vælg en model hvor du ikke selv skal bruge for meget tid og fokusér i stedet på din karriere og hvad der ellers er vigtigt for dig i dine unge år. Dette kan eksempelvis ske ved at investere i markedet gennem et indeks. Her skal du huske at finde de laveste omkostninger som muligt.

Kom i gang i dag

Du kan allerede nu, på få minutter lave en gratis personlig investeringsplan. Her vil du netop få en klog og for dig tidsbesparende investeringsplan. NORD.investments og vores partnerbank er uvildige og får ingen fortjeneste ud af at anbefale det ene eller det andet, hvorfor vi anbefaler det der passer lige netop dig bedst. Vi forsøger ikke at spå om kurserne og skjule gebyrer – vi følger markedet ved at investere i ETF’ere med lave omkostninger.

Dette blogindlæg deler generel viden om økonomisk relaterede emner, og hverken NORD.investments eller vores partnerbank yder investerings- eller skatterådgivning.

Du kan måske også lide...

1 Kommentar

  1. Marion Frederiksen siger:

    Hej Andi
    Hvorfor kan dette ikke deles på LinkedIn?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *