Guides,Invester,Personlig

Crowdfunding igennem Lendino

Brænder du for at få dine penge ud og arbejde og bare ikke ved hvor du skal starte?
Dagens indlæg går til en af de steder, hvor jeg ville ønske jeg kunne have startet min tidlige investering.

Jeg har ikke altid elsket at investere, mere på baggrund af, at jeg kommer fra en familie, hvor det aldrig har været på og samme tid at penge skal spares og lægges til side.
Mere basalt kunne det ikke være, men som årene gik, så gik det op for mig, at der aldrig var noget mål med hvad pengene skulle gå til – det blev sjovt nok aldrig nævnt, hvilket jeg idag ville ønske jeg havde vidst, for jeg er kommet så langt, at pludselig havde jeg bolig og bil, som der skulle tages hånd om, og der røg den surt tjente opsparing til noget, som ikke kunne generere noget igen til mig, men derimod kun stille en kort varig følelse af, at nu var der noget, som var “mit”.. Men hvorfor? Vi snakker hele tiden om, at bil, børn og bolig bare er noget som er vigtigt at have råd til, men hvad skulle der så blive af mig? Jo, jeg skal blot arbejde videre og betale de ekstra regninger der nu er lagt på mine skuldre, for fra barns ben var det “vigtigt”, at have disse ting, for at opnå en lille “succes”.
Det har ALDRIG været en succeskriteri for mig, og kommer aldrig til at være det.

En af mine første “investering”, var at købe varer billigt hjem fra DBA.dk og diverse auktionssider, for at sælge dem dyrere.
I længe arbejdet jeg med denne strategi, og valgte hver gang jeg havde 5-8000kr. i overskud, at kaste dem videre i investering på aktiemarkedet, for derefter at få lidt sjov ud af mine tjente midler, og samme tid for at skulle holde mig fra at shoppe dem alle op 🙂 🙂 – det skulle vise sig at være en af mine bedre investeringer.
Mange jeg møder idag, og som spørg til mine investering og hvor meget jeg investere pr. post, vælter nærmest bagover, og bryder for det meste altid ud med, at det har de ikke råd til. Men hvordan får man råd, hvis man virkelig inderligt har lyst? Min strategi skal ikke lyde som den nemmeste, men en hvis fordel er at kigge ind af, og se hvor midlerne så kan findes.
Du kan starte med at sælge ud af dine ejendele, som sikkert står på loftet og samler støv.

Nå, et lille sidespring.. Men jeg ved med sikkerhed, at de første der springer fra, er for det meste dem, som længere nede finder ud af, at der skal penge op af lommen, for at investere i andre. 🙂
Lendino gik officielt online i 2014, hvor jeg tilbage i 2015 ren tilfældig faldt over dem, efter jeg søgte efter alternative investeringer på google, da jeg var gået død i aktiemarkedet, som stod meget stille.
Efter at have prøvet deres platform af over et par måneder, så valgte jeg, at trække 40% af mine andre investeringer over på deres platform, hvilket gav mig en super start og mulighed for at kunne være med på samtlige nye lån over de kommende par måneder.
For mange kan det være svært, at skulle smide en masse midler ind, så det handler om, at have tålmodighed med sine investeringer.
Det tog mig også lang tid, da jeg startede i tidernes morgen, og ventetiden kan være svær, når man er ret ny, så det handler om at smide det over, som ikke kommer til at få nogen betydning de næste par måneder :-).

Lendino er en brugervenlig platform for begyndere, hvilket jeg ser som en stor fordel for begge parter.
Du kan allerede fra første dag ligge din første investering, efter du har sendt dine dokumenter og ID afsted til dem.
Med en hurtig overførelse med mobilepay, så er du igang på få minutter. Det er ligeledes muligt med bankoverførelse.
Din investering starter fra 1000kr.
De arbejder dog på muligheder for, at dette skal ændre sig til et mindre beløb, men for mit vedkommende, så syntes jeg det giver mening at sætte en høj grænse, så et lån for det første hurtigere kan opnå det ønskede lånebeløb. Eftersom platformen er ved at have nogen år på bagen, så er der en del midler på nuværende tidspunkt, som gør, at de fleste lån på under 300.000 DKK bliver finansieret på ganske få minutter og mange gange få sekunder :-).
For at være med på disse lån, så er det bedst at sætte en “agent” op på din bruger, hvor du selv vælger hvilke lån du ønsker at indgå i, og derved sætte en automatisk investering, så snart et nyt lån kommer på platformen.

Der er fordele og ulemper ved enhver platform, og det kommer man desværre ikke udenom.
Jeg taler kun af egen erfaring, og vil naturligvis til enhver tid fremhæve de fordele, der kunne være, for at dække så mange ulemper ind, som muligt, så jeg har allerede i denne stund informeret Lendino om, hvilke områder jeg vil anbefale, at der bliver rette op og forbedret på.

Fordele:
– Du er hurtig igang, så snart du har oplyst alle dine brugerdetaljer
– Autoinvestering. Giver dig frihed til at kunne passe andre arbejdsopgaver, samme tid med du stadig er en aktiv investorer.
– Du har mulighed for at se og være i kontakt med andre långiver og samme tid kommunikere med låntager.

Ulemper:
– Lån får ikke nogen ligge-dage på platformen, til at vi som långiver kan stille kritiske spørgsmål til låntager.
– Mindste investering ligger for høj for nye långiver.
– Det er ikke muligt at sælge låneandele til andre.
– Så snart du har sendt din investering, så er det ikke muligt at annullere. Dette vil specielt være værdsat, i tilfælde af der før tid er mistanke om misligholdelse af lånet.
– Låntager er ikke tvunget til at svare – kun anbefalet af Lendino.
– Mere information omkring nødlidende lån.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *